Over ons

Van der Lee Stoffen is een begrip in Hilversum. Al meer dan 50 jaar weten inwoners van binnen en ver buiten de stad deze stoffenzaak te vinden. Jarenlang was Van der Lee Stoffen gevestigd aan de Nieuwe Doelenstraat in Hilversum. Dat pand werd te klein. Dus Van der Lee Stoffen besloot uit te breiden naar een nieuwe plek. Sinds het najaar van 2014 is de stoffen- en fourniturenzaak te vinden op de Stationsstraat 30 in Hilversum. Wie zit er achter dit succes? We laten u kennismaken met de eigenaar:
1.Waarom kiezen mensen voor Van der Lee Stoffen?
Onze klanten weten inmiddels dat ze verzekerd zijn van mooie kwaliteit stoffen voor een lage prijs. Maar ik ben ervan overtuigd, dat dat niet het enige is waarom steeds meer mensen ons weten te vinden. Ik hoor veel klanten zeggen dat het ook vooral gezellig vertoeven is in onze winkel. Dat is een groot compliment voor ons hele team!
2.Sinds wanneer ben jij eigenaar en hoe zit dat precies met die naam?
Van der Lee Stoffen is al 50 jaar een begrip in Hilversum. De verkoop van stoffen is die halve eeuw geleden gestart in een loods op de Wilhelminastraat. Na ongeveer 20 jaar is Van der Lee verhuisd naar de Nieuwe Doelenstraat. Sinds 1993 zijn wij eigenaar van deze gezellige winkel. Afgelopen jaren zijn we flink uit ons jasje gegroeid. Daarom zijn we in het najaar van 2014 verhuisd naar de Stationsstraat. Daar hebben we zowel stoffen als fournituren onder 1 dak. Op deze plek kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.
3.Hoe anders is Van der Lee Stoffen nu in vergelijking met 20 jaar geleden?Voorheen was ons aanbod veelal seizoensgebonden. Elk seizoen andere stoffen. Nu kun je eigenlijk het hele jaar door alle soorten stoffen kopen. Bovendien weten onze klanten veel beter de weg te vinden in onze winkel. Vroeger moest je flink zoeken omdat alles zo’n beetje door elkaar lag. Nu liggen stoffen op kleur, soort, of andere logische indeling waardoor je veel sneller tot de juiste keuze komt. Kleding maken is voor veel mensen meer hobby dan een noodzakelijk kwaad. Dat zie je ook aan het plezier dat onze klanten hebben in de winkel. Onze ervaren medewerkers hebben bovendien dezelfde passie en dat schept een geweldig leuke band met onze klanten!
4.Wat is jouw drijfveer om deze stoffen- en fourniturenzaak tot een succes te maken?
Uiteraard ben ik een ondernemer die zak