Stoffenschaar | Kleermakersschaar | Stof Schaar | Van der Lee stoffen
Openingstijden

Van der Lee Stoffen

Stationsstraat 30

1211 EN Hilversum

Tel: 035-6218816

www.vanderleestoffen.nl

dinsdag t/m zaterdag: 9:00 – 17:00 uur

 

Van der Lee Stoffen en fournituren

Van der Lee Stoffen is een begrip in Hilversum. Al meer dan 50 jaar weten inwoners van binnen en ver buiten de stad deze stoffenzaak te vinden. Jarenlang was Van der Lee Stoffen gevestigd aan de Nieuwe Doelenstraat in Hilversum. Dat pand werd te klein. Dus Van der Lee Stoffen besloot uit te breiden naar een nieuwe plek. Sinds het najaar van 2014 is de stoffen- en fourniturenzaak te vinden op de Stationsstraat 30 in Hilversum. Wie zit er achter dit succes? We laten u kennismaken met de eigenaar:

1.

Waarom kiezen mensen voor Van der Lee Stoffen?

Onze klanten weten inmiddels dat ze verzekerd zijn van mooie kwaliteit stoffen voor een lage prijs. Maar ik ben ervan overtuigd, dat dat niet het enige is waarom steeds meer mensen ons weten te vinden. Ik hoor veel klanten zeggen dat het ook vooral gezellig vertoeven is in onze winkel. Dat is een groot compliment voor ons hele team!

2.

Sinds wanneer ben jij eigenaar en hoe zit dat precies met die naam?

Van der Lee Stoffen is al 50 jaar een begrip in Hilversum. De verkoop van stoffen is die halve eeuw geleden gestart in een loods op de Wilhelminastraat. Na ongeveer 20 jaar is Van der Lee verhuisd naar de Nieuwe Doelenstraat. Sinds 1993 zijn wij eigenaar van deze gezellige winkel. Afgelopen jaren zijn we flink uit ons jasje gegroeid. Daarom zijn we in het najaar van 2014 verhuisd naar de Stationsstraat. Daar hebben we zowel stoffen als fournituren onder 1 dak. Op deze plek kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.

Stoffen & Fournituren | Van der Lee stoffen & fournituren

3.

Hoe anders is Van der Lee Stoffen nu in vergelijking met 20 jaar geleden?

Voorheen was ons aanbod veelal seizoensgebonden. Elk seizoen andere stoffen. Nu kun je eigenlijk het hele jaar door alle soorten stoffen kopen. Bovendien weten onze klanten veel beter de weg te vinden in onze winkel. Vroeger moest je flink zoeken omdat alles zo’n beetje door elkaar lag. Nu liggen stoffen op kleur, soort, of andere logische indeling waardoor je veel sneller tot de juiste keuze komt. Kleding maken is voor veel mensen meer hobby dan een noodzakelijk kwaad. Dat zie je ook aan het plezier dat onze klanten hebben in de winkel. Onze ervaren medewerkers hebben bovendien dezelfde passie en dat schept een geweldig leuke band met onze klanten!

4.

Wat is jouw drijfveer om deze stoffen- en fourniturenzaak tot een succes te maken?

Uiteraard ben ik een ondernemer die zakelijk succesvol wil zijn. Maar wat me echt blij maakt, zijn klanten die gigantische indruk maken op een feestje met een zelfgemaakte jurk van bijvoorbeeld 99 eurocent per meter. Of een mevrouw die ons enthousiast vertelt over de vele complimenten die ze krijgt voor haar nieuwe gordijnen of compleet nieuwe woninginrichting. Mensen die bij ons kopen, komen van heinden en ver. En nemen zelfs ook de stof mee de grens over naar bijvoorbeeld Oostenrijk, Noorwegen, Duitsland en Zwitserland. Onze stoffen komen op de meest verrassende plekken terecht. Zo zijn de kostuums van televisieprogramma tv-kantine ook van Van der Lee. Er maken ongetwijfeld meer tv-programma’s gebruik van onze stoffen want we hebben ook veel klanten van het Mediapark in Hilversum.

5.

Welke anekdotes kun je met ons delen uit jouw schatkist aan ondernemerservaring?

Ik weet vaker niet dan wel waar onze stoffen terecht komen. Zo was ik eens met een stel vrienden uiteten ver van ons vandaan. Aan het einde van de avond raakte ik aan de praat met de eigenaresse van het leuke restaurant. Ze vroeg me wat ik deed voor de kost. Ik vertelde over onze stoffenzaak in Hilversum. “Je hebt de hele avond met je billen op je eigen stof gezeten” was haar spontane reactie. Wat een toeval!

6.

Waarom wordt er nog steeds stof gekocht, terwijl kant-en-klare kleding zo voorhanden is?

Wij ervaren dat mensen veel meer plezier hebben van hun zelfgemaakte kleding of gordijnen dan wanneer ze dat kant-en-klaar kopen. Ze hebben echt eer van hun werk. En uiteraard een uniek kledingstuk dat nergens anders te vinden is. Des te leuker als je dan ook nog eens allerlei complimentjes krijgt. Het is ook leuk om te zien dat steeds meer jonge mensen enthousiast zijn over stoffen. Onlangs kregen we bezoek van studenten van het Hout- en Meubel College in Amsterdam. Ze kwamen bij ons op excursie. Dan is het een geweldig compliment als je van één van de jongeren hoort dat hij zijn bezoek aan onze winkel een mooie belevenis vond. We hebben eveneens veel naai-ateliers bij ons in de buurt. Mensen laten daar hun kleding op maat maken.

Een ruime keus aan katoenen stoffen voor mondkapjes

7.

Welke fouten zou jij nooit meer maken?

Ik heb ooit een stoffenpartij ongezien gekocht. De flinke hoeveelheid stof werd bij ons voor de deur op de stoep afgeleverd. Bij het beoordelen van de stof werd ik onaangenaam verrast door de slechte kwaliteit. Dat kon ik onze klanten niet aan doen. Het was een flinke partij die ik weg moest doen. De les voor mij was dat ik stof altijd eerst in mijn handen wil hebben om de kwaliteit te zien en te voelen voordat ik het koop.

8.

Wat is typisch Van der Lee Stoffen over vijf jaar?

We willen er voor iedereen zijn. We geven net zoveel aandacht aan een student die 1 meter stof komt kopen, als aan een dame op leeftijd die meer dan 50 meter meubel- of gordijnstoffen koopt. We zijn voor iedereen goedkoop, en dat willen we graag zo houden!